Cibulové kroužky jako z Burger Kingu

Cibulové kroužky jako z Burger Kingu
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    50 min

Smažená cibule v krustě je velmi oblíbená především v řetězcích fast food, ale můžete si je připravit i jako přílohu ke steaku nebo do burgerů.

Cibulové kroužky jako z Burger Kingu jsem si chtěla doma připravit, protože mi jejich konzistence připadala zvláštní. Jsou totiž jiné než klasické obalované prstýnky z cibule. Každý fast food má své esa v rukávu a v případě gigantu jménem Burger King tomu není jinak. Cibulové kroužky jsou jednou z položek, které řetězec nabízí v menu již od svých začátků. Velmi oblíbené jsou s originální pikantní Burger King omáčkou s chutí cibule. Jejich perfektně stejné cibulové kroužky však mají své tajemství. Nejsou z cibulových prstýnků, ale ze směsi, kterou si může každý připravit doma. O této dobrotě jsme psali také v tomto článku. Co na tyto cibulové kroužky říkáte vy?

Suroviny na cibulové kroužky jako z Burger Kingu

  • 2 velké cibule
  • 500 ml mléka
  • 240 g hladké mouky
  • 220 g strouhanky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • olej na smažení
  • sůl
  • chilli podle chuti

    Directions

    Cibulové kroužky z Burger Kingu se dělají z tzv. cibulové pasty do které budeme potřebovat dokonale nasekat žluté cibule. Já k tomu používám kuchyňský mixér, který mi práci urychlí, ale svedete to i obyčejným nožem. Nezáleží na tom jaké mléko použijete a můj osobní tip je do obalovací směsi přidat kajenský pepř, který však Burger King do směsi nepřidává.

    Step1

    Smíchejte nasekané cibule s polovinou strouhanky a zhruba 2 lžícemi mléka a směs promíchejte. Dvě lžíce směsi vám vystačí zhruba na 1 cibulový kroužek, ten utvořte a odložte na pevný povrch s pečícím papírem, který bude možné umístit do mrazáku kam je potřeba kroužky na nejméně hodinu dát.

    Step2

    Ve středně velké míse smíchejte sušený česnek a druhou polovinu strouhanky a v další míse smíchejte mouku s mlékem na jemnou pastu. Zmrzlé cibulové kroužky nyní vyndejte a obalujte je nejdříve v moučné pastě a poté ve strouhance. Takto obalené kroužky doporučuji znovu zmrazit, ale lze je okamžitě smažit.

    Step3

    Rozpalte si pánev nebo fritovací hrnec a při teplotě 180 stupňů postupně vaše kroužky smažte. Každá várka potřebuje zhruba 2-3 minuty do zlatova. Osmažené kroužky vyjměte a nechte odležet na papírovém ubrousku, abyste je zbavili přebytečného oleje.

    Conclusion

    Cibulové kroužky jen lehce osolte a podávejte s domácí omáčkou, kečupem nebo i samotné. Cibulové kroužky se dokonale hodí i do burgerů. Já je nejraději podávám s domácím ranch dresingem.

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Jindra

      Z testa nelze vubec nic tvarovat

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.